Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Architecturaal

Geen enkel materiaal is zo sterk en tegelijkertijd zo licht en slank als staal. Bovendien kunnen met staal de meest ingewikkelde vormen en constructies uitgedacht en gerealiseerd worden.

Daarom wordt staal dikwijls toegepast bij architecturale constructies, meestal in combinatie met imposante glaspartijen. Het staal wordt hierbij geïntegreerd in het architecturale ontwerp. Doordat het staal zichtbaar blijft, zijn de gekozen profielen dikwijls buizen of kokers en de verbinding van deze onderdelen moet dikwijls onzichtbaar zijn, om de indruk te wekken dat de structuur één architecturaal geheel vormt.

Onze ingenieurs beschikken over de nodige knowhow om dit idee een technische uitwerking te geven die voor de staalconstructeur realiseerbaar is. De werkhuizen en montageploegen slagen erin om de constructie af te werken zoals dat voor architecturaal staal verwacht wordt: striktere toleranties om een perfecte aansluiting van aluminium en glas mogelijk te maken; verborgen boutverbindingen ; extra afrondingen aan profielranden ; strak afgewerkte lassen, dikwijls vlak geslepen ; extra aandacht voor de conservering van het staal, met een door de architect bepaald kleurpalet.

 

Bekijk de realisaties