Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Muziekpaleis Utrecht

Op maandag 04/06 werd in Utrecht op de werf Muziekpaleis één van de moeilijkste klussen van dit project door CSM gerealiseerd.  Enkele weken geleden werd de onderste ring van het gevelspant van de Kamermuziekzaal op de begane grond in de “Vlaamse steeg” (what’s in a word) voorgemonteerd.  Op maandag werd dan het ronde spant met twee 500to-mobiele kranen uit de steeg gehesen, waarbij aan elke zijde nog ca. 50 cm plaats was. Vervolgens werd het op z’n plaats gebracht, waarbij het volledig uitkragend aan twee betonkernen hangt.

Enkel dankzij ettelijke maanden van voorbereiding van alle afdelingen (studie van (montage)stabiliteit, opmaken van hijsplannen, productie, voormontage in onze productiehallen, … ) kon deze klus door onze monteurs volgens planning tot een goed einde gebracht worden, waarvoor dank aan jullie allen.

Hieronder zie je foto’s van zowel de voormontage in Hamont, als van de hijsoperatie. In de volgende weken zal bovenop de onderste ring het spant tot op dakniveau worden opgebouwd, waarmee ook de laatste zaal van dit project stilaan af geraakt.

Ook in Cobouw verscheen er een artikel :

Vacatures

Project Engineer

Lees meer...

Samensteller

Lees meer...